Der var livlig aktivitet på Museumsgården i Keldbylille i dag den 29. september 2016 og det endda selv om det var uden for vores sæson.  130 skolebørn fra Hjertebjergskolen havde bestilt besøg og mange af de frivillige fra Museumsgårdens venner var til stede og stod til rådighed for de dejlige børn fra Hjertebjergskolen.  De skulle slå reb, se smørkærning, på en rundtur i den gamle by med rundvisere, løse quiz om fortiden, beundre de gamle maskiner i maskinhuset, bruge naturlegepladsen og også lege de gamle lege og så i det hele taget “opleve” en gård fra gamle dage, en lokal tidslomme. Havelauget var også i fuld sving og gjorde haven vinterklar. Bladene falder nu, så der skal rives og rives de næste uger.
Besøget var et led i en undervisningsuge, hvor skemaerne var brudt op, og man i stedet så på Møns Historie. Der har været besøg i Liselund Slotspark, i Busene Have og resten af ugen byder også på lokale oplevelser. Tilsyneladende havde børnene det rigtig dejligt og spørgelysten var rigtig stor. Det viste sig, at museumsgården, omgivelserne og museumsgårdens venner er et ideelt undervisningstilbud til vore dages elever og de får et “sandfærdigt” billedet af fortiden. Kom bare andre skoler.

8c 8b 8a 8 7 6 5 4 3 2 1