Gården som museum

Gården som museum

Nationalmuseet modtog i 1964 gården som testamentarisk gave, og i 1968 åbnede museet for offentligheden.
I de mellemliggende 4 år blev jorden solgt fra, og der blev indrettet en tjenstebolig til et bestyrerpar. Her kunne de bo hele sommeren, passe museet og haven, vise rundt og tjene lidt ekstra ved salg fra kiosken. Når du kommer gennem entreen hvor billetsalget ligger, står du i køkkenet i kustodens lejlighed. Til venstre er bestyrerparrets dagligstue og soveværelse, som nu er ”håndarbejdsstuen”. Til højre kommer man ind i det køkken, som blev brugt helt op til 1964.

 

På Nationalmuseet havde man kendt til gården i mindst 20 år før man fik den i gave. I 1944 blev gården gennemfotograferet, fordi det allerede den gang var indlysende af der var meget som kunne fortælle om tidligere tider.

 

I 1990 overdrog Nationalmuseet gården til Møns Museum, som i dag er en del af Museum Sydøstdanmark.

Nu ejer Vordingborg Kommune gården og foreningen ”Museumsgårdens Venner” driver stedet vha. frivillige. Dog lønner Museum Sydøstdanmark stadig en hjælper i sommermånederne, der er afgørende for antallet af åbningsdage sommeren over.

Museumsgården - Skullebjergvej 15 - Keldbylille - 4780 Stege    (CVR 34 14 06 69)

 Mail: museumsgaarden@gmail.com Telefon: 20 94 40 48 (Ole Hansen)       Webmaster: Karenn Becker karenn.becker@hotmail.com

Åbningstider: 13. juni - 15. august, torsdag, fredag og søndag 11.00 - 16.00 

samt 10. august (Høstmarked), 17. oktober (Efterårsferie) og 1. december (Julemarked).

Entre: Voksne 50 kr. Børn under 18 gratis.  Grupper er velkomne alle dage fra den 9. maj til den 1. september - send os en mail.

Følg os på Facebook